Onze bieren

Elfique Ambrée

Elfique Ambrée

7% alc./vol. Het perfecte compromis tussen blond en bruin bier: genereus, rond en zoet met een frisse afdronk. Lichte bitterheid, bevat gerstemout

Elfique Tripel Brune

Elfique Tripel Brune

8% alc./vol. Een bruine tripel met karakter en een complexe smaak, hergist en niet-gefilterd. Aangenaam en lichtjes bitter in de mond met toetsen van zoethout, appelstroop en gedroogde pruimen. 

Elfique IPA

Elfique IPA

6 % alc./vol. Biertype “India Pale Ale”: frisse dorstlesser die door zijn uitgesproken bitterheid de dorst lest en als aperitief geschonken wordt!

Elfique Blanche

Elfique Blanche

5,5% alc./vol. Het bier is lichttroebel door de 30% tarwe maar is het toch minder dan de referentiebieren waarop het gebaseerd is. Een verfrissende dorstlesser met aroma’s van citrusvruchten en subtiele accenten van koriander en sinaasappelschil. 

Elfique Triple Blonde

Elfique Triple Blonde

8% vol.
Blond bier met karakter en beheerste bitterheid, met gulle kruidige toetsen.
Combineert de kracht van de 8% alcohol met de frisse fruitige toetsen van de hop.

Elfique PILS

Elfique PILS

4,8% vol.
Een frisse dorstlesser, met een uitgesproken maar wel beheerste bitterheid. Subtiele smaak van mout en bronwater. Het is veilig om te beweren dat het een traditioneel bier is en dat het de smaak heeft van de Luikse pils van 50 jaar geleden.

Laden in uitvoering ...
ZOMERMENU

Aan de rand van het water, ver van het lawaai, een kwaliteitsproeverij

La Guinguette des Elfes, het restaurant van de Elfique Brouwerij

Open van donderdagavond tot zondagavond!

Aan de rand van het water, ver van het lawaai. Ontdek het restaurant en het terras van de Elfique Brouwerij.
Tapas om te delen, gravlax zalm, Elfique burger, bereide Americain filet of penne met scampi’s…

RESERVERING VOOR HET RESTAURANT PER SMS OP 0472 81 01 16 !

Neem een kijkje op het menu via deze link: menu

Een ambachtelijk bier

Elfique is een ambachtelijk bier, dat het licht zag op de hoogtes van Aywaille, in het hart van een verloren dorp. Vandaag wordt Elfique gebrouwen in Raborive, een gehucht langs de rivierbedding op de linkeroever van de Amblève. De site is een smeltkroes van vele legendes en is verankerd in de geschiedenis sinds het begin van de 16e eeuw, toen de drijvende kracht van de rivier begon te worden benut. Een kale omgeving, steile kliffen, een betoverd ravijn, wild en eenzaam.

Een glas Elfique op gerst op een houten vat
Ruïnes op de top van een klif
Een kaart van de omgeving van Aywaille
Een rivier in het midden van een bos

Een toets mysterie

De elfen zijn vaak terug te vinden in de legendes van de Amblève-vallei die door de Belgische auteur Marcellin La Garde werden verhaald. Het is de legende van L’Elfe de la Belle Roche die de inspiratie was voor de naam Elfique.

Waar vind ik het bier Elfique?

Nieuws

Mad Elf Run: de grote Elfique brouwerijroute – 18/02/2023

Mad Elf Run: de grote Elfique brouwerijroute – 18/02/2023

De Elfique Brouwerij bereidt de eerste editie van haar route voor. Kom en ontdek de betoverde paden van onze mooie streek en wandel door onze bossen en wouden waar onze brouwende elfen zich schuilhouden. – 10,3km – 350 d+ (zonder verfrissing) – 22,7km – 591 d+(1 voedingsstation) – 42,2km – 990 d+ (2 voedingsstations) Tijdsbarrière […]

Meer lezen
De productie gaat door tijdens de coronaviruscrisis

Nieuws

De productie gaat door tijdens de coronaviruscrisis

In overeenstemming met alle coronamaatregelen staat een klein team in voor de continuïteit van de productie van onze bieren. Tenzij de overheid de maatregelen wijzigt, kan iedereen zijn favoriete Elfique blijven kopen gedurende de hele lockdownperiode.

Meer lezen
De goede culinaire tips van Jean-Philippe Watteyne in Aywaille

Nieuws

De goede culinaire tips van Jean-Philippe Watteyne in Aywaille

Artikel gepubliceerd op de pagina “Les Ambassadeurs” van de RTBF-website. Elfique is een ambachtelijk bier dat gebrouwen wordt in het dorpje Sur la Heid boven de Heid des Gattes in de gemeente van Aywaille, in de provincie Luik. Het wordt sinds 2005 gebrouwen door André Grolet, de oprichter van de micro-brouwerij Au Grimoire des Légendes […]

Meer lezen