Elfique, het bier van Aywaille

Nieuws

Artikel gepubliceerd op de blog van de Couette de l’Ours.

Na twee jaar de wereld te hebben rondgereisd om alle geheimen van bier te ontdekken, keerde André Grolet terug naar Aywaille, in de oude boerderij van zijn voorouders om er zijn eigen elixer en merk te creëren, produceren en ontwikkelen.

Niet alleen studeerde hij heel hard maar werd hij ook de eerste zytholoog in België (Zythologie is de studie van bier en de verscheidene smaken ervan, van het brouwen en van de brouwerijen, zowel op historisch als technisch vlak.) Als bierkenner deelt hij graag interessante weetjes over deze heel populaire maar ook vaak onderschatte drank.

De amberkleurige La Robuste met een alcoholgehalte van 7% is het perfecte compromis tussen een blond en een bruin bier, genereus en zoet in de mond en frisse afdronk. Lichte bitterheid. Bevat gerstmout. Het bezinksel tast de kwaliteit niet aan.

André Grolet raadt het aan met gedroogde vruchten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten). Het bier past goed bij gehaktballetjes op Luikse wijze, konijn met speculaassaus, in de pan gebraden of in de oven geroosterd varkensvlees en gevogelte of bij harde kaassoorten zoals Comté en nagerechten als crème brûlée.

Terug naar het nieuws